Zijn jij en je trouwe viervoeter een onafscheidelijk duo? Dan is het vast ondenkbaar om zonder hem/haar op reis te vertrekken. Gelukkig hoeft dat ook helemaal niet! Zolang je de volgende 4 tips omarmt, zijn jullie helemaal voorbereid op een beestige reis!

Tip 1 Chip je hond

Je hond dient te allen tijde identificeerbaar te zijn aan de hand van een chip. Stel dat je hond tijdens jullie reis verloren loopt, dan kan deze dankzij de chip teruggebracht worden naar jou. Deze chip geldt niet enkel voor honden, ook voor katten en fretten is deze verplicht.

Tip 2 Europees dierenpaspoort

Er is geen ontkomen aan, een Europees dierenpaspoort is wereldwijd verplicht. Waar kan je dit verkrijgen? Simpelweg bij de dierenarts. Pas op! In sommige landen volstaat een Europees Dierenpaspoort niet en ben je verplicht om ook een aanvullend gezondheidscertificaat bij je te hebben.

Tip 3 Onmisbare inentingen

Eender welk huisdier dient ingeënt te zijn tegen hondsdolheid. Dit moet ten minste 21 dagen voor de reis gebeuren, zodat de inenting geldig is!

Tip 4 Aansprakelijkheidsverzekering

Je hond meenemen op reis brengt soms onvoorziene omstandigheden met zich mee. Zo kan je hond zich lostrekken uit zijn/haar riem waardoor een aankomende fiets fervent moet remmen of kan je hond iets kapot bijten in het hotel waar je verblijft. Om hiervoor financieel beschermd te zijn, kan je een aansprakelijkheidsverzekering aangaan. Deze biedt dekking voor schade die je hond aanricht aan derden. Deze verzekering is in de meeste Europese landen verplicht voor baasjes van honden.

Ziezo, eens je deze stappen doorlopen hebt, ben je volledig klaar om met je hond de wijde wereld in te trekken!