Je kat in een draagtas krijgen kan een hele opgave zijn. Een ritje naar de dierenarts is dus voor beiden niet zo evident. We geven je enkele tips om het eenvoudiger te maken.

Waarom een draagtas?

  1. Voor de veiligheid van je kat. Zo is hij beschermd tijdens transport en voorkom je dat ze weglopen.
  2. Het biedt je kat een vertrouwde, comfortabele ruimte om in te schuilen. Dit kan helpen om angst en stress tegen te gaan.
  3. Je kan je kat op deze manier makkelijk overal mee naartoe nemen of reizen.

Uitdaging

Met een beetje geduld, de juiste techniek en onze tips, krijg je je kat gemakkelijk in de reistas:

  1. Kies een draagtas die comfortabel en veilig is voor je kat en voorzie een dekentje of handdoek. Zorg ervoor dat de mand groot genoeg is en voldoende ventileert.
  2. Laat je kat ruime tijd op voorhand wennen aan de draagtas. Zet deze open in huis en leg er wat snoepjes of speelgoed in. Sluit de mand niet meteen wanneer je kat erin zit om te verkennen. Laat de mand een paar dagen staan zodat je kat er makkelijk in en uit kan wanneer ze wil.
  3. Wanneer het tijd is om op stap te gaan, laat je dit niet meteen merken aan je kat. Benader ze rustig en neem ze zachtjes op. Gebruik eventueel wat snoepjes als afleiding. Plaats ze rustig in de draagtas.

Ervaart je kat erg veel stress en krabt of sproeit je kat in de mand? Overweeg dan Feliway Classic spray om via natuurlijke wijze, op basis van feromonen, stress te verminderen.

Reismand

Zorg ervoor dat de reistas groot genoeg is zodat je kat zich niet ongemakkelijk voelt. De tas is groot genoeg voor je kat als hij makkelijk kan staan, liggen en zich omdraaien. Ook is de ventilatie van de draagmand belangrijk.

Het is niet aanbevolen om katten samen in dezelfde draagmand te steken. Ook al zijn het beste vrienden, toch kunnen ze zich angstig voelen en daardoor agressief worden, wanneer ze de kleine ruimte moeten delen.