Een spoedgeval? Bel 051 40 39 97|kzwaenepoel@telenet.be
Nieuws2018-04-16T13:54:57+01:00

Nieuws

Een konijntje als huisdier

Wil je graag een konijntje als huisdier? Dan moet je met enkele zaken rekening houden. Er zijn verschillende soorten konijnen, die verschillen in grootte, kleur enz. Een dwergkonijn is bijvoorbeeld veel sneller bang en is iets feller. Konijnen zijn niet graag alleen en hebben het liefst gezelschap van andere konijnen. Ze worden ook helemaal niet graag opgepakt en worden niet graag aangeraakt aan de oren. Ook kunnen ze heel slecht tegen temperatuurwisselingen.

Hooikoorts bij honden

Gaat je hond deze tijd van het jaar meer niezen, krabben, vaker aan de poten likken of aan de vacht? Of heeft je hond last van geïrriteerde ogen of van de luchtwegen? Dan is er grote kans dat je hond een pollenallergie heeft. Hooikoorts is een allergie voor stuifmeel van bloeiende grassen, planten en bomen (ook pollen genoemd). Zowel mensen als honden kunnen hier overgevoelig op reageren.

Overal kattenhaar!

Mooi weer op komst, dus tijd om afscheid te nemen van de wintervacht. Dagelijks wast je kat zichzelf om ook overtollige, losse haren te verwijderen. Echter komen er nu teveel haren los waardoor er ook een heleboel terechtkomen op je kleren, in de zetel, in huis, … overal! Kammen dan maar, denk je, want zo zijn we er sneller vanaf. Niets is minder waar!